Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ

 


Σήμερα (Δευτέρα 3/10/22) το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου κ. Βρεττάκου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με θέματα

α) την εταιρεία Σχιστό ΑΕ κι αυτά που θέλει να κάνει στο Σχιστό και
β) την ονοματοδοσία της πλατείας στη Δραπετσώνα, εκεί που ήταν το πορνείο και οι φυλακές (των Βούρλων).
Για το δεύτερο θέμα τα έχουμε πει. Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι θέμα σεβασμού της ιστορίας και απόδοσης ενός ονόματος που να λέει κάτι στους σύγχρονους και μελλοντικούς χρήστες της πλατείας και της περιοχής. Η απόδραση των 27 κομμουνιστών του 1955 είναι το μεγάλο γεγονός που πρέπει με κάποιον τρόπο να αποτυπωθεί στο όνομα.
Για το θέμα της Σχιστό ΑΕ, στην σύντομη συζήτηση στο ΔΣ τις προάλλες, ο δήμαρχος ήταν αρνητικός κατ' αρχήν στα σχέδια της εκκλησίας, ο κ. Καμάς ισχυρίστηκε πως είναι δασική έκταση και δεν μπορεί πάνω της να γίνει τίποτε, ο κ. Διαλινάκης παραβρέθηκε στα εγκαίνια, το ΚΚΕ είναι αντίθετο κι η "Δική μας Πόλη" εξέφρασε την άποψή της.
ΣΗΜ.: Θωρούμε ότι πίσω από την Σχιστό ΑΕ κρύβονται σχέδια για λοτζίστικς της Κοσκο (αποθήκευση, διακίνηση) και ενεργειακό πάρκο του περιβάλλοντος Μητσοτάκη.
Απόψεις έχουν εκφράσει φορείς της πόλης όπως η "Σταγόνα", το "Δραπετσίνι" κι άλλοι παράγοντες, ενώ το σχέδιο της εκκλησίας περιλαμβάνει πράσινο, ουρανοξύστες και ανάπτυξη. Στην ουσία ακόμα δεν ξέρουμε τίποτε κι αμφιβάλλω αν κι η εκκλησία ξέρει πού την πάνε.
Ο δήμαρχος συναντήθηκε τις προάλλες με την εκκλησία και την εταιρεία της και οπωσδήποτε κάτι του είπαν που ακόμη δεν γνωρίζουμε. Θα δούμε όλοι μαζί τα δεδομένα, θα τα εκτιμήσουμε και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή θέση άμυνας για την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου