Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΚΟΣΚΟ φτιάχνει κέντρο Logistics στο Σχιστό με το προσωπείο της Εκκλησίας.

 Από την πρώτη στιημή που το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα, καταλάβαμε ότι οι επιχειρήσεις της Εκκλησίας στο Σχιστό έχουν άλλον παραλήπτη κι ότι η περίφημη αξιοποίηση της "Σχιστό AE" με πρόεδρο τον αρχιεπίσκοπο δεν είναι παρά το προσωπείο μιας θυγατρικής της ΚΟΣΚΟ.

Παρουσιάστηκαν σχέδια μεγαλεπήβολα, με ουρανοξύστες και χάντρες για ιθαγενείς, ειπώθηκε ότι αξιοποιείται το Σχιστό, ένας σκουπιδότοπος, κι ήρθε ο πρωθυπουργόις να εγκαινιάσει το "έργο". Φυσικά κρατήθηκαν όλα μακριά από την αυτοδιοίκηση που αντιμετωπίζεται και πάλι όπως "της αξίζει" (δεν της αξίζει αλλά δεν κάνει και τίποτε για να το αποφύγει). Αντιμετωπίστηκε δηλαδή ο Δήμος σαν χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων, καθρεφτακίων (για ιθαγενείς) και παρεκκλησίων. Τελικά, πίσω από όλα αυτά, βρίσκεται το κέντρο logistics (αποθήκευση και διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, κοντέινερ) που χρειάζεται η ΚΟΣΚΟ και που δεν μπορούσε να γίνει αλλού. Τα Λιπάσματα ήταν μια καλή τοποθεσία για την ΚΟΣΚΟ, αλλά, ευτυχώς, αποκλείστηκε το 2015-16 από την κυβέρνηση του Σύριζα που αφαίρεσε την παραλία από την εκχώρηση του ΟΛΠ και όρισε χρήσεις στην περιοχή ασύμβατες με αυτή την λειτουργία.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ για τα προχτεσινά εγκαίνια της Σχιστό ΑΕ με τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο να ευλογούν τα κινέζικα έργα. Ο πρωθυπουργός, όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ της Καθημερινής, αναφέρθηκε βασικά στο κέντρο logistics και το πράσινο που θα αναπυχθεί.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

Μπήκαν οι υπογραφές για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής  περιουσίας στο Σχιστό

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σχιστό για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση Κτήματος που ανήκει στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, «σήμερα Μακαριότατε, κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα προκειμένου να γίνει πράξη ένα όραμα το οποίο είχατε και το οποίο πολλές φορές είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε. Το όραμα αυτό έγκειται στη δυνατότητα της Εκκλησίας να μπορέσει επιτέλους να αξιοποιήσει επ΄ ωφελεία ολόκληρου του ελληνικού λαού την ακίνητη περιουσία που της έχει απομείνει».

«Η δε δυνατότητα ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου, φιλικού προς το περιβάλλον, κέντρου logistics, μεταφοράς και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο, φαντάζει ως αυτονόητη ανάγκη, αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη σημασία και τη δυναμική η οποία αναπτύσσεται στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν θέλω, επίσης, να πω πολλά πράγματα για την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδουμε συνολικά ως κυβέρνηση στην αναπτυξιακή δυναμική της δυτικής Αττικής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «εκτός από την αναπτυξιακή πρωτοβουλία η οποία θα ξεδιπλωθεί σε αυτό το χώρο, ταυτόχρονα, να μπορέσουμε να φυτέψουμε πολλά καινούργια δέντρα και να αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες ένα μεγάλο πάρκο σε έναν χώρο ο οποίος σήμερα δεν είναι χώρος ο οποίος είναι επισκέψιμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου