Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΜΕ ΣΤΡΑΒΟΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, η θέση της δημοτικής αρχής για την υπόθεση της ανάπλασης είναι η εξής (παραθέτω ακριβώς τα λόγια του αρμόδιου αναπληρωτή δημάρχου στο 34' της σημερινής συνεδρίασης):

«Θα καταθέσουμε την έρευνα του πολυτεχνείου και την πολεοδομική μας μελέτη σε ένα υπουργείο για να πάρει θέση και η κυβέρνηση σε σχέση με τις χρήσεις γης των Λιπασμάτων. Να μην γελιόμαστε, δεν είναι το θέμα τεχνικό, είναι πολιτικό. Αυτή τη στιγμή η Εθνική έχει προσβάλει τον νόμο που αλλάζει τις χρήσεις γης στο ΣτΕ. Αν το ΣτΕ θεωρήσει ότι όντως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός ας έρθει η κυβέρνηση κι ας βελτιώσει τον νόμο κι ας τον κάνει συνταγματικό και να τον περάσει. Είναι απλά τα πράγματα.»

Μιλάμε, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.
«Αν το ΣτΕ βγάλει τον νόμο αντισυνταγματικό» λένε, «ας τον διορθώσει (βελτιώσει) η κυβέρνηση.»
Αλίμονο στον Σύριζα. Αν ο νόμος του 2015 βγει αντισυνταγματικός αυτό θα συμβεί μόνο και μόνο επειδή ο δήμαρχος (που στήριξε ο Σύριζα το '14 και το '19) ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ τον νόμο επί 6 χρόνια τώρα. Και πώς θα διορθωθεί η κατάσταση; «Ας φροντίσει η ΝΔ» μας λένε, «να τον κάνει συνταγματικό και να τον περάσει» δηλαδή να τον ξαναψηφίσει. Δεν είναι απλό δούλεμα, είναι απίστευτη κοροϊδία.
Ο Βρεττάκος ξέρει τι κάνει. Έχει μια απάντηση που είναι ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ και την δίνει στον Θεόδοτο, αντιδήμαρχό του προερχόμενο εκ του Σύριζα, να την πετάξει κι όποιον πάρει ο χάρος. Ο ίδιος θα δει αντιδράσεις, θα την βελτιώσει κάπως και θα επανέλθει αλώβητος.
Φυσικά δεν απάντησε καθόλου στο ερώτημά μου που ήταν:
«Ο δήμος σκοπεύει να ζητήσει κι άλλη αναβολή στα τέλη Ιανουαρίου 2022 που εκδικάζει το ΣτΕ το θέμα της απαλλοτρίωσης των Λιπασμάτων.
Παράλληλα:
Ζητώ να προγραμματιστεί μια τηλεδιάσκεψη με την ομάδα του Πολυτεχνείου που ανέλαβε την έρευνα του δήμου με στόχο την πολεοδομική μελέτη Ανάπλασης. Θα πρέπει να μετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν και όποιοι άλλοι συνδημότες μας επιθυμούν.
Δέχεται το παραπάνω αίτημα η Διοίκηση του Δήμου;»
Επί των δύο θεμάτων, αναβολή και τηλεδιάσκεψη με το ΕΜΠ κουβέντα.

Όταν δεν έχεις κάτι να πεις, πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Φροντίζεις όμως να πάει εξέδρα, όχι με στραβοκλωτσιά να τρως αυτογκόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου