Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για την δημοτική αρχή

Αύριο συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με θέμα τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2022. Προ ημερησίας διάταξης θα θέσω τρία ερωτήματα που τα έχω ήδη στείλει από προχθές στο Προεδρείο. Είναι τα εξής:
Α.
Ρωτώ αν ο δήμος σκοπεύει να ζητήσει κι άλλη αναβολή στις 23/1/2022 0 που εκδικάζει το ΣτΕ το θέμα της απαλλοτρίωσης των Λιπασμάτων.
Παράλληλα:
Ζητώ να προγραμματιστεί μια τηλεδιάσκεψη με την ομάδα του Πολυτεχνείου που ανέλαβε την έρευνα του δήμου με στόχο την πολεοδομική μελέτη Ανάπλασης. Θα πρέπει να μετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν και όποιοι άλλοι συνδημότες μας επιθυμούν.
Δέχεται το παραπάνω αίτημα η Διοίκηση του Δήμου;
Β.
Το προκάτ εκκλησάκι στην Ανάπλαση με ποια απόφαση εγκαταστάθηκε εκεί;
Ποιος φορέας το αγόρασε και το τοποθέτησε;
Η μητρόπολη Πειραιώς το γνωρίζει; Συμφωνεί; Ήταν δικό της αίτημα;
Γιατί δεν ρωτήθηκε το δημοτικό συμβούλιο;
Υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας ή μελέτη για τη λειτουργία του;
Γ.
Από την Δημοτική ΚΙΝΗΣΗ του Πειραιά των πολιτών της Πειραϊκής πήρα την παρακάτω καταγγελία απορία και ρωτώ την δημοτική αρχή αν γνωρίζει το θέμα κι αν έχει κάνει κάποιες ενέργειες.
«Το εργοτάξιο της Δραπετσώνας (εντός της Λιμενικής Ζώνης ΟΛΠ) χρησιμοποιείται για να σκυροδετούν κατασκευές (ογκόλιθους) που χρησιμοποιεί η ΤΕΚΑΛ σε άλλο έργο που έχει αναλάβει στην μαρίνα Βουλιαγμένης !! Μήπως ο ΟΛΠ και η ΤΕΚΑΛ έχουν συγχωνευθεί και λειτουργούν ως μία επιχείρηση ;
Ο Δήμος Δραπετσώνας τι λέει ;»
 
Γιώργος Τσιρίδης, δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης "Η δική μας Πόλη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου