Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

 


Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Έχουμε ένα αναμφισβήτητο γεγονός: 

Η ανάπλαση της βιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι το μέλλον του Πειραιά. Τι ακριβώς είναι αυτή η ανάπλαση; 

Πρόκειται για την δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου πρασίνου 400 στρεμμάτων ή δυο μεγάλων πάρκων 150-200 στρεμμάτων το καθένα, σαν δυο "Νιάρχοι" δηλαδή, με μια παραλία καλύτερη από την σημερινή, και χρήσεις που θα αναβαθμίσουν οικονομικά τον Πειραιά. Μιλάμε για ένα Κέντρο Καινοτομίας, για το Πανεπιστήμιο Πειραιά (τμήμα του), για ένα Ξενοδοχείο, ένα Κέντρο κινηματογράφων ή ένα Συνεδριακό Κέντρο, για Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, για ένα χαμηλό εμπορικό κέντρο (όπως το Μακ Αρθουρ Γκλέν) και για θέσεις εργασίας και οικονομική άνθιση της περιοχής μας. Όλα αυτά χωρούν στα υπόλοιπα 150 στρέμματα πέραν των δύο μεγάλων πάρκων (350-400 στρ.) και της παραλίας (100 στρ.).

Χρειάζεται να κινηθούμε. Η αδράνεια μιας δεκαετίας, από τότε που σταμάτησε να υπάρχει η Δραπετσώνα, είναι μεγάλο διάστημα. και στην αδράνεια επεμβαίνουν άλλα συμφέροντα, όπως χτές η Όιλ Ουάν κι ίσως αύριο η Κόσκο. Ο Δήμος πρέπει να επισπεύσει. Πήρε μπρος τελευταία μετά από πίεση αλλά και πάλι πάει αργά και με λάθος τρόπο. Ελπίζω πως θα επιταχύνει. Είναι υπόθεση του δήμου να σπρώξει αυτή την υπόθεση και να μην εφησυχάσει με την παραλία. Το βιντεάκι που ακολουθεί αυτό θέλει να τονίσει. Την ανάγκη ο κόσμος να βάλει εμπρός στις διεκδικήσεις του όχι μόνο την -υπεραναγκαία αυτή τη στιγμή- άμυνά του απέναντι στις μυρωδιές και τα καζάνια, αλλά, και την επίθεση. Να επισπεύσουμε ώστε η ανάπλαση να προχωρήσει. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣΤΣΙΡΙΔΗΣ

 

Δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί.


https://www.youtube.com/watch?v=keDuOhsKUtc

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου