Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Εκλογές στην ΕΙΝΑΠ: 67% Αριστερά και Κέντρο. Πρώτη Η ΝΔ. Αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Στις χθεσινές εκλογές της ΕΙΝΑΠ (νοσοκομειακοί γιατροί) η Νέα Δημοκρατία βγήκ
ε πρώτη με 30,2 % όπως και το 2019 (είχε πάλι 30%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από το 11,4 % που είχε (έτσι κι αλλιώς υπερβολικά μικρό ποσοστό) στο 9,6 % (ποσοστό για κλάματα).

Ο Σύριζα ΠΣ πρέπει να αναλύσει τα δικά του χάλια στο συνδικαλιστικό κομμάτι που πάτωσε και να δει ξανά την προπαγάνδα του στο θέμα των γιατρών. Γιατί εμείς όλοι οι υπόλοιποι άλλα πράγματα νομίζαμε ότι ζουν οι γιατροί κι άλλα βλέπουμε ότι τελικά βιώνουν. 

Μοιάζει σαν να μάς βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έναν ψεύτικο κόσμο πράγμα που πιστεύω ότι δεν είναι συνειδητή επιδίωξή του. Για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του Σύριζα ΠΣ χρειάζονται εξηγήσεις. Εκλογίκευση αυτού του αποτελέσματος δεδομένου πως όποτε η πραγματικότητα διαφωνεί με την λογική μας, την τελευταία εξετάζουμε κι αναθεωρούμε καλύτερα. Τα ίδια βέβαια πρέπει να γίνουν και στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο όπου οι δύο παρατάξεις που τον εκπροσωπούσαν έπεσαν από το 14,6% του 2019 στο 12,1% χτες.

Να σημειώσω εδώ, για να μην δυσφημίζονται οι γιατροί στο σύνολό τους, ότι το πρόβλημα είναι μόνο του ΣύριζαΠΣ κι όχι της αριστεράς εν γένει, καθώς το ΚΚΕ πήρε 27,6% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 17% (είχαν 22,7% και 16,7% αντίστοιχα). Αθροιστικά οι δυνάμεις της αριστεράς και του κέντρου φτάνουν στο 67%, δηλαδή είναι πλειοψηφικές. Ωστόσο το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την ΝΔ και μια απογοήτευση για τον κόσμο του Συριζα ΠΣ την ώρα που το πολιτικό σκηνικό φαίνεται να κινείται σε άλλη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου