Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΡΕΤΤΑΚΙΣΤΑΝ;

 

Η δημοτική αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας θα έχει δικά της τεστ έξω από τα σχολεία. Καλά θα κάνει, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει με την υγεία των παιδιών και να τα κάνει πειραματόζωα. Ήταν όμως ανάγκη να βγάλει και ανακοίνωση;
 
Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής (που την στήριξε ο Σύριζα το '14 και '19) για το αυριανό άνοιγμα των σχολείων αβαντάρει την κυβέρνηση. Η μόνη κριτική που τής κάνει είναι ότι την "προβληματίζει" που μένει ίδιο το πρωτόκολλο. Προφανώς η κριτική που κάνει ο Σύριζα στις κυβερνητικές ανευθυνότητες είναι για την δημοτική αρχή εκτός τόπου και χρόνου.
Είτε το αντισύριζα μέτωπο σαν πολύποδας έχει πολλά πόδια για να ελιχθεί, είτε ισχύει κι εδώ το "αχάριστο ευεργετείς, νεκρόν δανείζεις".
Δεν είχαμε απαίτηση από τον δήμο μας να κάνει διαγωνισμούς για να ρίξει την τιμή των μοριακών τεστ όπως έκαναν άλλοι δήμοι, όμως θα μπορούσε να κάνει αυτό που αποφάσισε χωρίς να βγάλει ανακοίνωση και να προκαλεί.
 

Τέλος πάντων, μακάρι να μην έχουμε προβλήματα με το άνοιγμα των σχολείων κάτω από συνθήκες αυξημένων κρουσμάτων και μεγάλης θετικότητας. Κι ανεξάρτητα από πολιτική, μακάρι να αποδώσει η βοήθεια που θα δώσει η δημοτική αρχή στην κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου