Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Η περιοχή όπως είναι σήμερα με τα Λιπάσματα κατεδαφισμένα
Η περιοχή με τα Λιπάσματα πριν την κατεδάφιση

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ

Υπάρχουν προγράμματα κρατικά, προγράμματα της περιφέρειας και προγράμματα της ΕΕ που θα αξιοποιήσουμε. Υπάρχει κι ένα δυναμικό στον δήμο ικανό να μεγαλουργήσει αν στηριχτεί. Αυτό το προσωπικό θα μάς δώσει τη δυνατότητα απορρόφησης πόρων που μένουν τώρα αναξιοποίητοι. 

Υπάρχουν, όμως, κι εργαλεία που προσφέρουν δήμοι σε ξένες χώρες. Παραδείγματα: Στη Μπολόνια και τη Γάνδη έγιναν “σύμφωνα συνεργασίας” και θερμοκοιτίδες συνεργατικής οικονομίας. Δήμοι και πολίτες, όχι επενδυτές. Σε Βαρκελώνη κι ΗΠΑ αναπτύσσονται συνεταιρισμοί, κοινωνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενταγμένες σε ένα οικονομικό σχέδιο. Δήμοι και περιφέρειες σε Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Νορβηγία ξανακάνουν δημόσιες υπηρεσίες ενέργειας, νερού και κοινωνικών υπηρεσιών. Στη Νάπολη υπάρχουν κέντρα αυτοδιαχειριζόμενα. Τα γνωρίζουμε αυτά, θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι μάς είναι αναγκαίο και ταιριαστό με το δικό μας περιβάλλον, έχουμε όμως και τις δικές μας ιδέες.

Αυτές οι δικές μας νέες ιδέες ξεκινούν από δομές που μπορούν να δημιουργηθούν στις υπό ανάπλαση περιοχές, την βιομηχανική ζώνη, την ΔΕΗ, την παραλία, τις άκρες της πόλης και τους λόφους αλλά και το κέντρο. Η περιοχή μας μπορεί να έχει ένα ΓΚΑΖΙ, ένα εμπορικό κέντρο, ένα ΦΛΟΙΣΒΟ, παράλληλα με ένα ξενοδοχείο, τμήματα του πανεπιστημίου και στοιχεία ενός ναυτιλιακού κέντρου. Αναψυκτήρια, πολιτιστικές δομές, δομές υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών. Μέσα σε όλα αυτά καινοτομίες και καινοτόμες δράσεις μπορούν να αναπτυχθούν. Δεν είναι το Κερατσίνι κι η Δραπετσώνα καταραμένες περιοχές. Μπορούν να αναπτυχθούν, μπορούν να πρωτοπορήσουν. Εμείς το θέλουμε και γνωρίζουμε πώς να το πετύχουμε.

(τμήμα του προγράμματός μας)

Γ.Τσιρίδης, 

υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Β.Σαμπατακάκης,

υποψήφιος πρόεδρος Κερατσινίου
Κ.Μοσχάτος, 

υποψήφιος πρόεδρος Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου