Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ



Μια συγκοινωνιακή μελέτη και μια μελέτη καθορισμού χρήσεων γης, είτε στα πλαίσια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αττικής είτε στα πλαίσια του δήμου μας μόνο είναι αναγκαία. Πού θα είναι κατοικία, πού το εμπόριο, πού θα απαγορεύεται μια χρήση πού θα επιτρέπεται μια άλλη. Αυτά είναι αναγκαίοι όροι για την ανάπτυξη.

Περιοχές του Κερατσινίου προς τον Άγιο Μηνά, τον Άγιο Αντώνιο, τον Κοκκινόβραχο κτλ. είναι αποκλεισμένες και μη προσβάσιμες. Περιοχές της Χαραυγής ή της Αμφιάλης έχουν προβλήματα ζωής, κυκλοφοριακά και συγκοινωνιακά. Υπάρχει τεράστιο συγκοινωνιακό πρόβλημα μετακινήσεων σε όλη την πόλη. Είμαστε ένας από τους χειρότερους δήμους πανελλαδικά.

Χρειάζονται μονοδρομήσεις, πεζογέφυρες, επεκτάσεις, διευθετήσεις πεζοδρομίων, νέος σχεδιασμός αστικών χώρων. Να σχεδιαστούν αντιπλημμυρικά έργα γιατί υπάρχουν ρεύματα που έχουν κλειστεί και κοίτες χωρίς διέξοδο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε. Τώρα που η οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί έως εκμηδενιστεί, μπορεί να ανασχεδιαστούν το αστικό πράσινο, τα επιτρεπόμενα ύψη κι οι συντελεστές δόμησης. Όλα αυτά έχουν καθυστερήσει και πρέπει να γίνουν από εμάς, γιατί εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου