Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ

 Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ

Η επιστολή που ακολουθεί στάλθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δραπετσωνας στις 9 Δεκεμβρίου του 2009 από τον επικεφαλής της Κίνησης "Η Δική μας Πόλη", τότε επικεφαλής της "Πρώτης Κίνησης για τη Δραπετσώνα".
Η σχετική πρόταση μπήκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δραπετσώνας λίγο αργότερα και ψηφίστηκε (μαζί με το Θεμιστόκλειο) όμως ο δήμος καταργήθηκε και η υπόθεση πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Την επαναφέρουμε τώρα και παρακαλούμε να εξεταστεί, ειδικά από την Τεχνική Υπηρεσία, πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Καστράκι.

Από την πρόταση εκείνη αντιγράφουμε το τμήμα για την ανάδειξη που μπορούμε ακόμα και σήμερα να φροντίσουμε να πραγματοποιηθεί.

Προς
Δήμαρχο και Δημοτικό συμβούλιο
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Προϊστάμενο τεχνικής υπηρεσίας και επιβλέποντα του έργου στο Καστράκι

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ "Η δική μας Πόλη"

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Μέσα στον χώρο που προορίζεται για πράσινο και αναψυχή μπορεί να γίνει μια μικρή μουσειακή αναπαράσταση του Αρχαίου Ναού. Γνωρίζουμε πως έμοιαζε πολύ με το Αφροδίσιο της Κνίδου και έτσι μπορούμε να έχουμε μιαν αναπαράσταση σε σχέδια ή μια τρισδιάστατη εικόνα και είναι θετικό το γεγονός ότι αυτή η αναπαράσταση μπορεί να εγκατασταθεί στον χώρο που μετατρέπεται από τον Δήμο σε πάρκο αναψυχής και πρασίνου, αφού και στα Αφροδίσια της αρχαιότητας το χαρακτηριστικό τους ήταν οι κήποι πρασίνου που τα περιέβαλαν.
Σε ένα περίοπτο σημείο, όπου θα φιλοξενηθούν και οι πλάκες (ή αντίγραφά τους) που βρέθηκαν στην Ηετιώνεια, θα διατηρούσαμε τη μνήμη αυτού του σπουδαίου αλλά χαμένου πια αρχαίου ναού και θα δείχναμε στους Δραπετσωνίτες, Καρετσινιώτες, Πειραιώτες αλλά και επισκέπτες, Έλληνες και Ξένους το τι υπήρχε εκεί και πως περίπου ήταν, μετριάζοντας με τον τρόπο αυτό κάπως την μεγάλη απώλεια.

Παρακαλούμε την διοίκηση και την τεχνική υπηρεσία να δουν το θέμα και να ενεργήσουν όσο είναι ακόμα καιρός.

9 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Τσιρίδης
 
για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ "Η δική μας Πόλη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου